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Ballantine's
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발렌타인

1827년 스코틀랜드의 조지 밸런타인이라는 사람이 식당 겸 식료품점에서 여러 가지 위스키를 판매하던 곳에서 시작되었다. 1865년 그의 아들이 글래스고에 대형 식료품점을 개업하자, 앞서 판매하던 여러 종류의 위스키를 조합하여 만든 독자적인 블렌디드 위스키를 판매하기 시작하였다. 처음에는 여러 시행착오를 거치면서 조합한 위스키를 캐스크에 넣고 숙성하여 판매하였으나, 곧 George Ballantine & Son Ltd.사를 창립하여 본격적으로 블렌디드 스카치 위스키 제조 및 판매를 시작하였다. 전통적으로 밤중에 거위떼를 동원하여 증류소를 지키게 했던 방식으로 유명했다. 발렌타인 사는 가장 크고 유명한 위스키 제조사 중 하나이며, 가장 전형적인 블렌디드 스카치 위스키로 여겨지고 있다. 이 회사의 제품 중 스탠다드급(NAS, 숙성년수 미표기)위스키인 발렌타인 파이니스트(Ballantine's Finest)는 J&B 레어, 조니 워커 레드와 함께 세계에서 가장 많이 팔리는 위스키로 알려져 있기도 하다.

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출처 : 나무위키

Ballantine's

Ballantine's Scotch whisky can trace its heritage back to 1827, when farmer's son George Ballantine set up a small grocery store in Edinburgh supplying a range of whiskies to his clientele. In 1865 George delegated the store's operation to his eldest son, Archibald, while he opened a larger establishment in Glasgow. Here he concentrated on the wine and spirit trade, catering to clients that included the Hindu Royal Family. He also began to create his own blends. These inspired additional demand, drawing second son, George junior, into the business. Trading as "George Ballantine and Son Ltd", the firm added a bonded warehouse and began to export their Scotch. George senior retired in 1881 and died 10 years later at age 83 with George junior taking over.

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출처 : Wikipedia



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