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홍어회
홍어회는 홍어를 날로 먹는 것을 말한다. 신선한 홍어회는 보통 고추장과 같이 무쳐 먹는다. 대한민국의 남도 지방에서는 대표적인 잔치 음식이다. 비빔냉면에 신선한 상태의 홍어회를 곁들여 회냉면으로 먹는다. 삭힌 홍어회는 목포에서 유래했다는 설과 나주에서 유래했다는 설이 있는데 쌀겨에 묻어 삭힌 홍어를 말한다. 저지방 고단백 알카리 식품으로 스태미너에 좋으며 홍어에는 질소 화합물인 요소와 암모니아와 트리메틸아민산을 많이 가지고 있어 강한 냄새와 맛을 내는 것이 특징이다. 삭힌 후에는 보통 막걸리(탁주)와 함께 먹는 것을 홍탁이라고도 부른다.
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Hongeo-hoe
Hongeo-hoe is a type of fermented fish dish from Korea's Jeolla province. Hongeo-hoe is made from skate and emits a very strong, characteristic ammonia-like odor that has been described as being "reminiscent of an outhouse".Skates (hongeo) are cartilaginous fish that excrete uric acid through the skin, rather than by urinating as other animals do. As they ferment, ammonia is produced which helps preserve the flesh and gives the fish its distinctive, powerful odor.
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