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차이 (터키)
차이는 터키의 전통 차다. 터키뿐만 아니라 발칸 반도나 북키프로스에도 여러 종류로 퍼져있다. 보통 차이라고 하면 인도식으로 조리해서 마시는 홍차, 즉 계피, 카다멈, 정향 등의 향신료를 홍차와 함께 우유에 넣어 냄비로 끓여낸 마살라 차이를 떠올린다. 하지만 터키식 차이는 홍차잎을 스트레이트로 진하게 내려서 뜨거운 물을 좀더 붓고 설탕을 넣어 마시는 차를 의미한다.
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Rize tea
Rize tea is the black tea used for Turkish tea. Produced in Rize Province on the eastern Black Sea coast of Turkey which has a mild climate with high precipitation and fertile soil, when brewed it is mahogany in color. In addition to being consumed at home, it is served in Turkish cafés by a çaycı (tea-waiter), in small, narrow-waisted glasses. It can be taken stron or weak, and is traditionally served with beet sugar crystals (toz şeker) or a couple of sugar lumps
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