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Bolognese sauce
볼로네제라는 이름은 이탈리아 북부의 볼로냐 지역에서 왔다. 일반적으로 '볼로네제 소스'로 지칭되는 것이 일반적이긴 하나, 종종 라구 소스와 혼용되어 쓰이곤 하며, 아예 합쳐져 '볼로네제 라구 소스'와 같은 이름으로도 지칭된다. 볼로네제 소스에 관련된 가장 오래된 기록은 19세기 후반 펠레그리노 아르투시라는 상인에 의해 작성된 요리법 모음집인 "부엌의 과학과 맛있는 식사의 기술에 볼로네제 소스와 매우 유사한 라구 소스의 일종으로 등장한다. 이탈리아 볼로냐 지방에서 유래된 대중적인 소스임을 밝히고 있는 것으로 보아, 볼로네제 소스는 최소 18세기 무렵 볼로냐 지방에서 발명된 것으로 추측할 수 있다.
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Bolognese sauce
Bolognese sauce is a meat-based sauce in Italian cuisine, typical of the city of Bologna. It is customarily used to dress tagliatelle al ragù and to prepare lasagne alla bolognese. In the absence of tagliatelle, it can also be used with other broad, flat pasta shapes, such as pappardelle or fettuccine. Genuine ragù alla bolognese is a slowly cooked sauce, and its preparation involves several techniques, including sweating, sautéing and braising. Ingredients include a characteristic soffritto of onion, celery and carrot, different types of minced or finely chopped beef, often alongside small amounts of fatty pork. White wine, milk, and a small amount of tomato concentrate or tomatoes are added, and the dish is then gently simmered at length to produce a thick sauce.
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