HMAP World Story
파르미지아노 레지아노 치즈
파르미자노 레자아노는 이탈리아 이탈리아 북부 에밀리아로마냐주의 파르마 원산의 치즈이다. 한국, 미국 등에서는 파마산 치즈라 부르기도 하는데, "파르미자노 레자노"와 달리 "파마산 치즈"는 이탈리아에서 생산되지 않은 치즈나 가공 치즈를 일컫기도 한다. 이 치즈는 수분 함량이 매우 적은 것이 특징인데, 우유를 발효시킨 후 원통 모양으로 만들어 숙성시켜 만든다. 단단한 형태로 만들어지므로, 대개 잘게 쪼개어 먹고, 가루 형태로 만들기도 한다.
[자세히보기]Parmigiano-Reggiano
Parmigiano-Reggiano is an Italian hard, granular cheese. The name "Parmesan" is often used generically for various simulations of this cheese, although this is prohibited in trading in the European Economic Area under European law. It is named after the producing areas, which comprise the provinces of Parma, Reggio Emilia, Bologna, Modena, and Mantua, Italy.
[Learn more]Source : Wikipedia