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펀주 (汾酒, 분주)
전통적인 중국의 4대 명주는 귀주의 모대주(마오타이), 사천의 노주노교, 섬서의 서봉주와 산서의 분주였다. 산서성 행화촌의 분주는 4,000여 년의 역사를 가지고 있다. 1,500년 전 남북조 시대에 분주는 궁중에서 마시던 술이었다. 당나라 대 시인 두보는 <청명>이라는 시에서 ‘행화촌’을 언급하면서 다시 유명세를 얻었다. 1915년 파나마에서 열린 세계 엑스포에서 1등상을 받으면서, 중국을 대표하는 술이 되었다. 분주 공장에서 죽엽청주도 생산한다.
[자세히보기]출처 : 중국관광사무소
Fenjiu
Fenjiu Liquor is a unique and famous traditional Chinese alcohol produced in Xinghuacun Town, Fenyang, Shanxi Province. It is honored as the representative of Chinese light aroma liquors with a history since about 4,000 years ago. Fenjiu is clear, mellow, refreshing and a little sweet, which results from the high-quality materials including water and sorghums and elaborate production. The volume is 38%-60% in general.
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