HMAP World Story
카오바오즈(烤包子)
바오즈는 뜨거운 중국 요리로 만두나 빵과 같이 속이 채워진 유형이다. 이의 만두 모양은 외관상 중국의 만두와 매우 흡사하다. 바오즈의 속은 고기와 야채로 채워진다. 중국의 문화상으로는 어느 시간 때에도 먹을 수 있지만, 흔히 아침으로 먹는다. 전설에 따르면 제갈량에 의해 발명되었다고 한다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Kao Baozi
Baozi, or bao, is a type of filled bun or bread-like dumpling in various Chinese cuisines. There are many variations in fillings and preparations. In its bun-like aspect it is very similar to the traditional Chinese mantou. Two types are found in most parts of China and Indonesia: Dàbāo, measuring about 10 cm across, served individually, and usually purchased for take-away. The other type, Xiǎobāo (small bun), measure approximately 5 cm wide, and are most commonly eaten in restaurants, but may also be purchased for take-away.
[Learn more]Source : Wikipedia