HMAP World Story
른당 (렌당)
른당은 쇠고기 등 고기를 코코넛 밀크와 향신료로 장시간 삶은 고기 요리이다. 인도네시아의 수마트라바랏 주 (주도 파당)의 향토 요리이며, 파당 요리를 대표하는 음식이기도 하다. 수마트라바랏 주에서 축제와 행사의 접대 요리로 식탁에 오른다. 현재 인도네시아 각지에 있는 파당 음식점에서 먹을 수 있다. 말레이시아와 싱가포르에서도 일반적인 요리이다. 커리 맛으로, 현지에서도 커리 요리 중 하나로 이해되고 있다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Rendang
Rendang is an Indonesian spicy meat dish originating from the Minangkabau region in West Sumatra, Indonesia. It has spread across Indonesia to the cuisines of neighbouring Southeast Asian countries. Rendang is piece of meat — most commonly beef — slow cooked and braised in coconut milk and spice mixture, well until the liquids evaporates and the meat turns dark brown, tender, caramelized, infused with rich spices.
[Learn more]Source : Wikipedia