HMAP World Story
엠파나다
엠파나다는 밀가루 반죽 속에 고기나 야채를 넣고 구운 스페인 북부 지방에서 유래한 음식이다. 그러나 지금은 아르헨티나, 칠레, 멕시코 등 라틴아메리카 지역에서 흔히 만들어 먹는다. 나라마다 속에 넣는 재료와 크기 및 모양이 조금씩 다르다. '엠파나다'는 스페인어로 '빵' 또는 '속을 채워 구운'이라는 뜻이다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Empanada
An empanada is a type of baked or fried turnover consisting of pastry and filling, common in Southern European, Latin American, Indonesian and Filipino cultures. The name comes from the Spanish verb empanar, and translates as "enbreaded", that is, wrapped or coated in bread. They are made by folding dough over a filling, which may consist of meat, cheese, corn, or other ingredients, and then cooking the resulting turnover, either by baking or frying.
[Learn more]Source : Wikipedia