HMAP World Story
할라
할라는 명절에 주로 먹는 이스라엘의 빵이다. 유대인이 주로 먹으며, 이스라엘 이외의 유대교 신자들도 할라를 먹는다. 기독교 신자들이 비교적으로 많은 유럽에서도 찾아볼 수 있다. 먹을 때는 참깨나 양귀비 씨 등을 뿌려 먹는 경우가 있다. 빵은 크고 긴 편이다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Challah
Challah is a special bread in Jewish cuisine, usually braided and typically eaten on ceremonial occasions such as Shabbat and major Jewish holidays (other than Passover). Ritually-acceptable challah is made of dough from which a small portion has been set aside as an offering. The word is Biblical in origin. Similar braided breads – such as kalach, kalács, kolach, or colac – are found in Eastern Europe, though it is not clear whether these influenced or were influenced by the traditional Ashkenazic challah.
[Learn more]Source : Wikipedia