HMAP World Story
키비악
그린란드 이누이트의 발효식품으로 악취로 이름이 높으며, 먹는 방법이 아스트랄해서 유명하다. 이 식품은 비타민 및 탄수화물 섭취가 부족한 이누이트들에게는 거의 필수식품으로, 주로 따뜻할 때 만들어 두었다가 겨울에 먹었으며 결혼과 생일 잔치에 빠지지 않는다. 바다표범의 내장을 뺀 뒤 그 속에 북극뇌조나 바다쇠오리 같은 새를 잡아서 보통 500마리까지 꽉꽉 눌러넣는다. 새를 넣을 때는 깃털이나 부리 같은 못 먹는 부위도 상관없이 다 집어 넣는다. 그 다음 배를 꿰매고 최대한 내부 공기를 뺀 다음 꿰멘 부분에 파리를 쫓아주는 물범 기름을 바르고 돌로 눌러 두거나 땅에 묻어 약 7달 동안 발효시키면 끝.
[자세히보기]출처 : 나무위키
Kiviak
Kiviak or kiviaq is a traditional wintertime Inuit food from Greenland that is made of little auks, a type of seabird, fermented in a seal skin. Up to 500 whole auks are packed into the seal skin, beaks and feathers included. As much air as possible is removed from the seal skin before it is sewn up and sealed with seal fat, which repels flies. It is then hidden in a heap of stones, with a large rock placed on top to keep the air out.
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