HMAP World Story
분보후에
분 보 후에는 베트남 중부 후에 지역의 국수 요리이다. 레몬그래스와 고추기름, 맘 루옥 등으로 맛을 낸 쇠고기 육수에 쌀국수 분을 말아 먹는다. 숙주나물 등 여러 가지 채소와 허브 및 쇠고기 고명을 올려 내며, 돼지 선지를 넣어 만들기도 한다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Bún bò Huế
Bún bò Huế is a popular Vietnamese rice noodle (bún) dish with sliced beef (bò), chả lụa, and sometimes pork knuckles. The dish originates from Huế, a city in central Vietnam associated with the cooking style of the former royal court. The dish has a mix of spicy, salty, and umami flavors. The predominant flavor is that of lemongrass. Compared to phở or bún riêu, the noodles are thicker and cylindrical.
[Learn more]Source : Wikipedia