단자이미엔 (담자면)
약 130년 전에 타이난에서 시작되었다. 일반적인 레시피는 잘 알려져 있지만 일부 향신료와 다양한 재료(새우 맛 수프, 새우, 고수, 마늘)의 비율은 이를 제공하는 여러 레스토랑/가판대에서 잘 알려진 비법이다. 단자이면은 타이난의 어부들이 조업이 어려울 때 돈을 벌기 위해 만든 국수요리로 즉석에서 잘 삶은 탱글한 면에 돼지고기, 숙주 등 간단한 고명을 올려 먹는 면 요리다. 타이난의 도소월(度小月)이 단자이미엔의 본점으로 유명하다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Danzai Noodle
Ta-a noodles are said to originate in the late Qing dynasty, around 1895. During the Tomb Sweeping Festival and summer season each year in Taiwan, there are frequent typhoons, rendering fishing too dangerous. These "slack seasons" were known to fishermen as "small months" and the phrase "pass the small months" refers to enduring the slack seasons.
[Learn more]Source : Wikipedia