토르티야
토르티야는 마사 또는 밀가루를 펴서 만든 빵으로, 다른 요리를 싸서 타코를 만들어 먹는데 쓴다. 멕시코 음식의 이름이지만 춘권피 등 비슷한 음식은 세계에 고루 퍼져있다. 토르티야(멕시코를 비롯한 중앙 아메리카 일대, 미국, 캐나다 등지에서 토르티야라 함)는 평평하고 얇은 빵을 일컫는 말로서 대개 그 반죽은 닉스타말화 과정을 거친 옥수수인 닉스타말을 갈아 만드는 마사나 밀가루로 한다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Tortilla
A tortilla is a type of thin, unleavened flatbread, typically made from corn or wheat. In Spanish, "tortilla" means "small torta", or "small cake". It was first made by the indigenous peoples of Mesoamerica before European contact. The Aztecs and other Nahuatl speakers call tortillas tlaxcalli. Tortilla is not to be confused with "tortilla francesa" or omelette that is consumed in South America.
[Learn more]Source : Wikipedia