티본 스테이크
티본 스테이크는 소의 안심과 등심 사이에 T자 모양의 뼈부분의 부위를 이용하여 구운 스테이크 요리이다. 티본 스테이크란 이름도 T자 모양의 뼈가 보인다는 뜻에서 유래하였다. T자 모양의 뼈는 척추뼈를 가로로 잘라 생긴 형태이다. 이 양 옆으로 안심과 채끝 등심이 붙어있다. 이 살은 통틀어서 척추세움근이라 하여 몸을 지탱하는 역할을 하는 근육이다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Porterhouse Steak (Old Homestead Steakhouse)
Located in the heart of the former meatpacking district, in what has become one of Manhattan’s trendiest neighborhoods for entertainment, culture, hospitality and nightlife, Old Homestead has operated from the same place since opening its doors in 1868 – making it one of the longest continually serving restaurants in America.
[Learn more]Source : Old Homestead Steakhouse