트라피스트 맥주
가톨릭의 트라피스트회 수도자들이 수도원에서 양조한 맥주. 본래 역사적으로 사순시기와 수도생활 중 부족한 영양분을 보충하거나 수도원을 방문하는 순례자들의 접대를 위해 만들어졌다. 또한 술 제조의 높은 노동 강도 때문에 수도생활의 일환으로 받아들여진 데다가 포도주는 영성체 중 성혈로, 맥주는 액체 빵으로서 한 잔을 한 끼의 식사로 대체할 수 있었기 때문에 수도원에서 양조되고 소비되었다. 그러나 시간이 흐르면서 전쟁의 여파로 상당수의 수도원이 사라져 양조의 명맥이 조금씩 끊어지자 세속의 양조장에 제조법이 팔리면서 양조되고 대중화되어 상당한 변화가 생기기도 했다.
[자세히보기]출처 : 나무위키
Trappist Beer
Trappist beer is brewed by Trappist monks. Thirteen Trappist monasteries—six in Belgium, two in the Netherlands, and one each in Austria, Italy, England, France, and Spain—currently produce beer, but the Authentic Trappist Product label is assigned by the International Trappist Association (ITA) to just eleven breweries which meet their strict criteria. As of 2021, Achel is no longer recognized as a Trappist brewery because it does not have any living monks.
[Learn more]Source : Wikipedia
ⓢ Orval Abbey / 오르발 수도원
Orval Abbey
Orval Abbey is a Cistercian monastery founded in 1132 in the Gaume region of Belgium and is located in Villers-devant-Orval, part of Florenville, Wallonia in the province of Luxembourg. The abbey is well known for its history and spiritual life but also for its local production of the Trappist beer Orval and a specific cheese.
[Learn more]Source : Wikipedia