스키야키
일본은 에도 막부 말기까지는 불교의 계율 때문에 쇠고기를 먹는 것이 일반적이지 않았으나 특별히 스키야키라고 불리는 요리는 존재하였다. 스키야키 요릿집이 처음 생긴 곳은 요코하마로, 1859년 요코하마가 개항되면서 외국인이 쇠고기를 먹고 싶어하자 고베로부터 쇠고기를 운송하였다고 한다. 1862년 술집을 운영하던 이세 쿠마가 규우나베 가게를 개업하였고 1868년 외국인을 위한 소 도살장이 도쿄에 생겼다. 이후 도쿄에서도 가게가 성업을 이루면서 소고기 음식은 문명개화의 상징이 되었다.
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Sukiyaki
Sukiyak is a Japanese dish that is prepared and served in the nabemono (Japanese hot pot) style. It consists of meat (usually thinly sliced beef) which is slowly cooked or simmered at the table, alongside vegetables and other ingredients, in a shallow iron pot in a mixture of soy sauce, sugar, and mirin. The ingredients are usually dipped in a small bowl of raw, beaten eggs after being cooked in the pot, and then eaten. Generally sukiyaki is a winter dish and it is commonly found at bōnenkai, Japanese year-end parties.
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