고로케
고로케는 프랑스의 크로켓(Croquette)을 일본에 들여가 일본식으로 변형시킨 식품이다. 일본인들은 고로케를 아주 즐겨 먹으며, 슈퍼마켓, 정육점 뿐만 아니라 "고로케 전문점"에서 고로케를 구입해 먹을 수 있다. 고로케는, 안에다가 감자를 많이 넣고, 야채(양파, 당근 등)을 조금 곁들여 넣고 나서 고기(돼지고기나 쇠고기)를 아주 조금 (5% 미만) 넣어 만든다. 사람들은 고로케를 돈카쓰 소스에 묻혀 먹기도 한다. 햄버거 패티처럼 납작한 형태의 고로케도 먹지만 원통형의 고로케도 먹는데, 원통형의 고로케가 프랑스 크로켓과 유사하다.
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Guanlin Temple
In 1887, the French croquette was introduced to Japan. It is thought that the korokke using mashed potatoes was invented because dairy processing technology had not been popularized in Japan at that time. The first mention of a "kuroketto" appears in cookery books from the Meiji era. Korokke can be found in almost every supermarket and convenience store in Japan and enjoyed for its taste and its low cost. Korokke became associated with typhoons in the 2000s, after a user on 2channel said they were eating some to prepare for an approaching typhoon, beginning a tradition that persisted on Japanese social media.
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