HMAP World Story
11월 20일 시장
11월 20일은 멕시코 혁명기념일이다. 11월 20일 시장은 오악사카의 모든 전통음식을 맛볼 수 있는 먹거리 시장이며, 고기골목으로도 유명하다. 시장에 들어가면 양 옆으로 늘어선 고깃집에서 다양한 고기를 얇게 저며 부위별로 널어놓고 판다.
틀라유다
틀라유다는 토르티야 위에 블랙빈 소스, 오악사카 치즈를 올려 구운 후 야채 및 향신료를 토핑해서 먹는 멕시코 오악사카 지방의 대표적인 전통 길거리 음식이다. 멕시코 피자라고도 불린다.
Tlayuda
Tlayuda, sometimes incorrectly spelled clayuda, is a handmade dish in traditional Oaxacan cuisine, consisting of a large, thin, crunchy, partially fried or toasted tortilla covered with a spread of refried beans, asiento (unrefined pork lard), lettuce or cabbage, avocado, meat (usually shredded chicken, beef tenderloin or pork), Oaxaca cheese, and salsa.
[Learn more]Source : Wikipedia