구시카츠
쿠시카츠(串カツ)는 꼬치에 여러 재료를 꽂아 튀겨내는 일본 요리로 특히 오사카의 명물로 알려져 있다. 시초는 노점에서 덴뿌라를 먹기 좋게 꼬챙이에 끼워 판 것이다. 튀김 요리가 대부분 그렇듯이 맥주 안주로 으뜸이라고 한다. 현재는 오사카 전역에서 쉽게 접할 수 있으며, 몇십 년 전부터 일본 전국으로 퍼졌다.
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Kushikatsu Daruma
Kushikatsu refers to a genre of deep-fried, battered skewered food that you eat dipped in a thin, black, sweet-tangy sauce. Anything can be kushikatsu: meat, vegetables, cheese, and even fruits. It is easy to love. This is quintessential Osakan working-class food, and it’s great if you’re planning to drink alongside, or if you’re already drunk. There’s only one rule here – no double-dipping in the sauce is allowed.
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