팟 타이
팟 타이는 태국의 쌀국수 요리이다. 국수와 함께 계란, 남 쁠라(어장), 타마린드 주스, 붉은 고추, 새우, 닭고기, 두부 등을 넣고 고명으로 고수, 라임, 으깬 땅콩 등을 얹어 만든다. 똠 얌 등과 함께 태국을 대표하는 요리 중 하나이다. 아유타야 왕조 시대에 왕도 아유타야를 방문한 베트남 상인들이 쌀국수를 가져온 것이 팟 타이의 기원으로 추정되고 있으며, 시대에 따라 다양한 형태의 팟 타이가 있었다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Pad thai
Pad thai, or phad thai, is a stir-fried rice noodle dish commonly served as a street food and at most restaurants in Thailand. Pad thai is made with soaked dried rice noodles, which are stir-fried with eggs and chopped firm tofu, and is flavored with tamarind pulp, fish sauce, dried shrimp, garlic or shallots, red chili pepper and palm sugar and served with lime wedges and often chopped roasted peanuts.
[Learn more]Source : Wikipedia