그뤼예르 (치즈)
그뤼예르는 스위스 그뤼예르 지방이 원산인 치즈이다. 치즈 퐁듀와 라클레트에 자주 사용되며, 프랑스 요리는 에멘탈 치즈와 더불어 그라탱과 퀴시, 무슈, 양파 수프 등의 요리에 주로 사용된다. 소의 우유를 원료로 가열하여 만든다. 노란색에서 오렌지색의 외피에 싸여 있으며, 다소 결정이 느껴지는 조밀하게 찬 치즈로, 포장된 치즈 덩어리의 크기는 지름 55 cm ~ 65 cm, 높이 9.5 cm ~ 12 cm, 무게는 25 kg ~ 40kg이다. 내부에 구멍이 비어 있지 않다.
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Gruyère cheese
Gruyère is a hard yellow cheese that originated in the cantons of Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura, and Bern in Switzerland. It is named after the town of Gruyères. Before 2001, when Gruyère gained the appellation d'origine contrôlée (AOC, now AOP) status as a Swiss cheese, some controversy existed whether French cheeses of a similar nature could also be labelled Gruyère (French Gruyère-style cheeses include Comté and Beaufort).
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