야나가와
장어덮밥 (모토요시야)
元祖本吉屋



모토요시야 (元祖本吉屋)

300년 이상 된 오랜 전통의 장어요리 전문점으로, 오늘날에 들어서 야나가와의 명물이 되고 있는 '우나기노 세이로무시'를 겐나 원년(1615)에 처음으로 판매 개시한 것이 본 가게이다. 그 이후 창업 당시의 비법이 담긴 소스와 조리법을 충실히 계승해 오고 있다. 밥과 장어를 같이 따뜻하게 먹기 위해서 고안 되었다고 하는 세이로무시는 소스를 바른 밥 위에, 갓 구운 장어구이를 올려 두 번 나무찜통으로 찐 것이다. 노르스름하게 구워진 장어와 굵은 실계란, 따끈따끈한 김이 보기에도 식욕을 돋운다.

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출처 : 후쿠오카현 관광연맹

Motoyoshiya

Ganso Motoyoshiya is a long-established unagi (eel) restaurant that has been in business for over 300 years! It was this restaurant that first introduced Yanagawa’s now famous dish Unagi no Seiro Mushi (eel steamed in a bamboo basket) to the world in 1615! Since then, the restaurant has faithfully preserved its traditional secret sauce and cooking technique. Seiro mushi was invented as a way to eat eel and rice together warm. The dish is made by placing fresh, lightly grilled eel on top of rice coated with sauce and steaming it twice in a bamboo basket. The steaming domestic eel from Miyazaki or Kagoshima perfectly char-grilled golden brown and bright yellow ribbons of egg makes the mouth water. The sauce also has a sophisticated flavor that is not too strong.

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출처 : Fukuoka Prefecture Tourist Association

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