기리시마
흑식초
福山黒酢



흑식초

가고시마에서 '아망'이라고 불리는 식초에 대해서 특징 및 제조법을 소개하는 구로즈 정보관(くろず情報館). 웅대한 사쿠라지마(桜島)를 일망할 수 있는 경승지・후쿠야마초(福山町)에 전해 내려오는 천연쓰보스의 제조법 및 특징에 대해서 둘러볼 수 있으며 각종 식용 식초의 다양한 정보를 견학할 수 있는 시설이다. 또한, 인접한 흑식초 레스토랑도 있다. 쌀누룩, 찐쌀, 지하수만으로 만들어지는 천연의 흑식초는 진하면서도 부드러운 맛이 특징이다. 콜레스테롤 수치를 내려준다고 알려진 아미노산, 유기산, 미네랄을 풍부하게 함유한 흑식초는 건강증진에 효과가 있다.

[자세히보기]

출처 : 규슈수관광추진기구

Black Vinegar

The “Kurozu Information Center” introduces the characteristics and manufacturing method of local vinegar, called “aman” in Kagoshima. Visitors can learn about the uniqueness of this land as well as the process of how vinegar is made and the characteristics of vinegar, vinegar made in natural jars which have been handed down through the times. Visitors can look at and is a facility which allows visitors to hear and see the various information on the many kinds of vinegar. Also on the grounds is the Kurozu Restaurant. The feature of natural black vinegar made from only rice malt, steamed rice and underground water is its rich mild taste. Black vinegar is effective in promoting health as it is full of minerals, organic and amino acids and is said to lower cholesterol levels.

[Learn more]

Source : Kyushu Tourism Promotion Organization


  • 등록된 댓글이 없습니다.

h·map story

my story