불도장 (佛跳墙)
불도장은 광둥요리와 푸젠요리식 위츠탕(상어 지느러미 국)의 한 형태이다. 청나라때 처음 만들어진 이래로 그 풍부한 맛과 다양한 고급 식재료의 사용과 특이한 요리방법으로 인해 중국 요리의 별미 중 하나로써 여겨져 왔다. 요리 이름의 의미는 "절의 수행승려가 담장을 넘는다."로써, 절에서 채식을 하는 승려조차도 육식을 하도록 꾀어낼 수 있을 정도의 맛을 가지고 있음을 의미한다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Fotiaoqiang (Buddha Jumps Over the Wall)
Buddha Jumps Over the Wall, also known as Buddha's Temptation is a variety of shark fin soup in Fujian cuisine. Since its creation during the Qing dynasty the dish has been regarded as a Chinese delicacy known for its rich taste, and special manner of cooking. The dish's name is an allusion to the dish's ability to entice the vegetarian monks from their temples to partake in the meat-based dish. It is high in protein and calcium.
[Learn more]Source : Wikipedia