모르시야
선지 소시지는 동물의 피를 익히거나 건조시킨 것을 재료로 삼아 만든 소시지이다. 유럽의 블랙 푸딩에서 한국의 순대에 이르기까지 전 세계적으로 발견되는 요리이다. 재료로 사용되는 선지는 돼지, 소, 양, 오리, 염소 등 다양한 동물에게서 얻을 수 있다. 서양에서는 선지와 함께 고기, 지방, 옥분, 양파, 밤, 보리, 귀리 따위를 죄다 섞어 소시지를 채운다. 동양에서는 쌀이 사용되고, 아프리카 케냐에서는 갈아 놓은 염소고기 또는 소고기, 지방, 붉은양파 등을 쓴다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Morcilla
Blood sausages, are sausages filled with blood that is cooked or dried and mixed with a filler until it is thick enough to solidify when cooled. Variants are found worldwide. Pig, cow, sheep, duck, and goat blood can be used, varying by country. In Europe and the Americas, typical fillers include meat, fat, suet, bread, cornmeal, onion, chestnuts, barley, and oatmeal. On the Iberian Peninsula and in Asia, rice is often used instead of other cereals.
[Learn more]Source : Wikipedia