구이린미펀 (계림쌀국수, 桂林米粉)
계림의 쌀국수 계림미분은 이천여년의 역사를 자랑하는 노포음식이다. 중국음식의 노포는 지역문화의 특징과 역사적 흔적, 독특한 조리법을 가진 음식브랜드로 요리일수도 있고 일종의 심벌일수도 있다. 미분이라고 하는 쌀국수는 호남과 강서, 사천, 귀주, 운남, 광동을 망라해 중국의 남부지방에서 가장 많이 식용하는 식사종류인데 그 중 가장 대표적이고 가장 유구한 역사를 자랑하는 쌀국수는 계림의 쌀국수이다. 계림쌀국수는 질 좋은 현지의 쌀을 맷돌에 갈아서 익힌 다음 다시 국수로 뽑는다. 굵기와 모양이 각자인 쌀국수에 다양한 양념으로 다양하게 조리해서 맛 또한 다양하다.
[자세히보기]출처 : China Radio International
Guilin Rice Noodle
Guilin rice noodle is a well-known food in Guilin, just like Guilin's unique hills and water. Here you can enjoy delicious noodles with all kinds of ingredients and tastes. Themed noodles include vegetarian noodle, beef noodle, trio meat noodle, plain noodle or hot and sour noodle. Noodle toppings frequently include fried peanuts or soybeans, chopped green onions and thin slices of different kinds of meat.
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