엑스트라 버진 올리브유
일반적인 버진 올리브유란 화학적 방법이 아닌 올리브 열매를 으깨어 즙을 짜내 만든 기름, 즉 압착 올리브유를 말한다. 이 압착 올리브유 중에서 산도 0.8% 이하의 최상급 제품을 엑스트라 버진 올리브유라고 한다. 올리브유는 아주 독특한 향뿐만 아니라 자극성의 아로마도 가지고 있다. 오일이 생산된 지역에 따라 약간씩 다를지라도, 깊은 녹색을 띠고 때로는 탁하다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Extra virgin olive oil
Extra virgin olive oil is the highest grade of virgin oil derived by cold mechanical extraction without use of solvents or refining methods. It contains no more than 0.8% free acidity, and is judged to have a superior taste, having some fruitiness and no defined sensory defects.[76] Extra virgin olive oil accounts for less than 10% of oil in many producing countries; the percentage is far higher in the Mediterranean countries
[Learn more]Source : Wikipedia