시미트
시미트, 게브렉 또는 쿨루리는 고리 모양처럼 생긴 빵으로, 빵 위에 주로 참깨가 뿌려져있다. 참깨 뿐만 아니라 양귀비 씨앗, 해바라기 씨앗을 뿌린 경우도 있다. 주로 오스만 제국의 지배를 받았던 곳에서 많이 볼 수 있으며, 터키, 그리스, 발칸반도, 중동에서 주로 먹는다. 시미트의 크기, 단단함, 씹는 맛 등은 지역마다 다양하다. 터키 이즈미르에서는 시미트가 게브렉(바삭바삭한)이라는 이름으로 알려져있다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Simit
Simit, gevrek, bokegh, or koulouri is a circular bread, typically encrusted with sesame seeds or, less commonly, poppy, flax or sunflower seeds, found across the cuisines of the former Ottoman Empire, and the Middle East. Simit's size, crunch, chewiness, and other characteristics vary slightly by region. It is widely known as Turkish bagel in United States. In İzmir, simit is known as gevrek, although it is very similar to the Istanbul variety. Simit in Ankara are smaller and crisper than those of other cities. Simit in Istanbul are made with molasses.
[Learn more]Source : Wikipedia