아마미 흑당
황설탕과 백설탕보다 어두운 빛깔을 띠는 설탕. 일반적으로는 정제 여부와는 상관없이 어두운 색의 설탕은 모두 흑설탕이라고 부르고 있다. 일본에서는 오키나와와 아마미 군도가 흑설탕으로 유명하다. 흑설탕이 지역 특산품인 오키나와에서는 다양한 오키나와 요리에 흑설탕을 사용한다. 대표적인 것이 라후테와 사타안다기. 오키나와에서는 위 사진처럼 덩어리 형태의 원시적인 흑설탕도 판매되고 있으며, 관광 상품으로서도 많이 팔린다.
[자세히보기]출처 : namuwiki
Brown Sugar
Brown sugar is a sucrose sugar product with a distinctive brown color due to the presence of molasses. It is either an unrefined or partially refined soft sugar consisting of sugar crystals with some residual molasses content (natural brown sugar), or it is produced by the addition of molasses to refined white sugar (commercial brown sugar).
[Learn more]Source : Wikipedia