더저우파지 (덕주통닭, 德州扒鸡)
이 세상 최고의 통닭인 덕주통닭 덕주배계는 오래도록 전해지는 노포이다. 중국음식의 노포는 지역문화의 특징과 역사적 흔적, 독특한 조리법을 가진 음식브랜드로 요리일수도 있고 일종의 심벌일수도 있다. 남북향의 인공물길 경항(京杭) 대운하는 산동의 고도 덕주와 베이징을 연걸한다. 따라서 일찍 청(淸)조 건륭 제때 덕주통닭은 산동의 공물로 황궁에 진상되어 황제와 황실귀족의 식탁에 올랐다.
[자세히보기]출처 : 베이징관광국
Dezhou Paji (Dezhou Braised Chicken)
The dish is named for its origin in Dezhou, Shandong province. The full name of Dezhou braised chicken is "Dezhou five-spice bone-shed braised chicken" because the chicken is tender. It was reported by Dezhou City Annals and the Dezhou History that in 1616 the Han Chinese began to use several fragrances to stew bone chicken, which was transmitted from generation to generation.
[Learn more]Source : Wikipedia