슈카엔 (오노미치 라멘)
슈카엔(朱華園)은 1927년 창업, 2대에 걸쳐 이어지는 노포 라면 가게. 오노미치시의 명물 '오노미치 라멘'의 유명한 가게로, 주말이나 점심시간에는 긴 행렬이 생기며, 매일 방문하는 단골손님이 있을정도다. 명물인 '츄카소바(中華そば)'는 오노미치 라멘을 만들어낸 존재. 닭 뼈를 기초로 한 맑은 간장 수프가 얽히는 자가제 면과 깔끔하면서 깊은 맛을 내는 일품. '오노미치 라멘'을 거론할 때 빠질 수 없는 가게이다.
[자세히보기]출처 : IKIDANE NIPPON
Onomichi Ramen
The ramen of Onomichi is using a shoyu (soy sauce) based soup broth with is powered with chicken bones and small fished from the Seto Inland Sea, topped with fatback of pork, and flat noodle is being used. Normally just simple toppings are topped onto the bowl of ramen such as spring onions, roast pork, and Chinese bamboo shoots, but ramen is also art in itself, so different shop might have their own representation of the best Onomichi ramen.
[Learn more]Source : Fun Japan Communications