벨기에 와플
벨기에 와플은 유럽과 북아메리카에서 유명한 와플의 일종이다. 미국식 와플보다 크다. 흔히 이 와플을 가리키는 이름인 "벨기에 와플"은 벨기에에서 안 쓴다. 벨기에는 브뤼셀 와플과 리에주 와플 등 와플 종류가 많다. 미국 등지의 와플과 다르게 전통적인 벨기에 와플에는 베이킹 파우더 대신 이스트가 사용되었다. 하지만 현대의 벨기에 와플은 보통 베이킹 파우더를 사용한다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Belgian waffle
Belgian waffles are a variety of waffle with a lighter batter, larger squares, and deeper pockets than American waffles. Belgian waffles were originally leavened with yeast, but baking powder is now often used. They are often eaten as a breakfast food; toppings vary from whipped cream, confectioners sugar, soft fruit, and chocolate spread, to syrup and butter or margarine.
[Learn more]Source : Wikipedia