호가든
벨기에산 맥주. 원어 발음대로 하면 후하르던에 가까우며, 양조장이 위치한 플람스브라반트 지역의 마을 이름에서 따온 것이다. 잘 알려져 있는 기본형 호가든은 밀맥주 스타일이지만, 맥아, 물, 홉 만으로 만드는 독일식이 아니라 오렌지 껍질과 코리앤더(고수) 씨앗을 넣어 만들기 때문에 향긋한 산미가 더해져 있다. 밀맥주+가향맥주 특성상 취향을 좀 타는 편이다.
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Hoegaarden Brewery
The village of Hoegaarden had been known for its witbieren (white beers) since the Middle Ages. In the nineteenth century, the village had thirteen breweries and nine distilleries; however, in 1957, the last local wheat beer brewery, Tomsin, closed its doors. Pierre Celis, a milkman who had grown up next to the brewery and sometimes helped with brewing, decided ten years later to try to revive the style.
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