에스카르고
에스카르고는 프랑스의 대표적인 식용 달팽이 요리를 말하며 끓는 물에 데쳐 마늘과 버터, 파슬리 등을 껍질 속에 넣고 오븐이나 미니 오븐에 구워 낸다. 스튜로 만들거나 볶아내어 먹기도 하고 주원료는 헬릭스포마티아이며 모양과 재료가 다양한 프랑스 요리를 말한다. 프랑스 요리로 많이 알려져 있지만 사실 스페인 음식이다.
[자세히보기]출처 : Wikipedia
Snails as food
Snails are considered edible in many areas such as the Mediterranean region, Africa, or Southeast Asia, while in other cultures, snails are seen as a taboo food. In American English, edible land snails are also called escargot, taken from the French word for 'snail,' and the production of snails for consumption is called snail farming or heliciculture. Snails as a food date back to ancient times, with numerous cultures worldwide having traditions and practices that attest to their consumption.
[Learn more]Source : Wikipedia