미타이무
면발은 고구마 가루와 쌀가루를 적당한 비율로 혼합하여 제작하며, 물이 끊을 때 면을 넣어 면발이 부드러우면서도 쫄깃한 맛을 낸다. 담백한 국물에 갈은 고기와 가쓰오부시, 삶은 계란을 얹어내면 이 것이 바로 타이동 사람들이 반세기 동안이나 잊지 못하는 전통 맛이다.
[자세히보기]출처 : 타이둥시
Mitaimu (Rice Noodles)
There are two famous short rice noodles diners in Taitung City.It is made of sweet potato flour and indica rice in a specific proportion.Short rice noodles have to be cooked in boiling water for smooth and chewy texture. The light-tasting soup is served with ground pork sauce,butterflyfish flakes and soybean sauce-marinated eggs,which has been the favorite traditional taste over the last 50 years in Taitung.
[Learn more]Source : Taitung City