아마로네 와인
베로나 북쪽의 발폴리첼라(Valpolicella) 지방에서는 일반 레드 와인인 발폴리첼라, 스위트 레드 와인인 레치오토(Recioto)와 명품 와인인 아마로네(Amarone) 등 3종의 유명 와인 생산된다. 이 중 고급 와인인 아마로네(Amarone)는 아파시멘토(Appassimento)라는 독특한 제조방법으로 만들어지는 맛과 향이 일반와인과 차별화된 와인이다. 이탈리아 레드 와인 중 가장 강한 맛을 내는 와인으로도 알려져 있다.
[자세히보기]출처 : 두산백과
Amarone
Amarone della Valpolicella, usually known as Amarone is an Italian DOCG denomination of typically rich dry red wine made from the partially dried grapes of the Corvina (45–95%, of which up to 50% could be substituted with Corvinone), Rondinella (5–30%) and other approved red grape varieties (up to 25%). Valpolicella is in the province of Verona, within the large Veneto region.
[Learn more]Source : Wikipedia