가마타마 우동
카마타마 우동은 사누키 우동 메뉴 중 하나다. 가마에서 방금 튀겨 생 간장이나 수프 등으로 맛을 낸 갓 삶은 우동과 생 계란을 섞어 먹는 우동의 일종으로, 주전자에서 국수를 꺼낸 후 계란을 부드럽게 삶아 조이지 않고 찬물에 섞어 먹는다. 가마타마는 "가마아게"와 "계란"을 합친 단어이다. 가가와현 아야가와쵸의 "야마코시 우동"이 일반 메뉴에 추가되어 현재는 널리 사용되고 있다.
Kamatama Udon
Kamatama udon is one of the Sanuki udon menus. It is a type of udon that is eaten by entwining raw eggs with freshly boiled udon that has just been deep-fried from a kettle, seasoned with raw soy sauce, soup, etc. After removing the noodles from the kettle, the eggs are soft-boiled and eaten by entwining the raw eggs with cold water without tightening the noodles. Kamadama is a compound word of “kamaage” and “egg.” It is said that “Yamakoshi Udon” in Ayagawa-cho, Kagawa Prefecture was added to the general menu and is now widely eaten.