이나니와 우동
400년 역사를 자랑하는 이나니와 우동은 이나니와라는 지역에 살던 사토 이치베이가 그곳에서 생산된 밀가루로 말린 우동을 만든 것이 그 기원이라 전해진다. 입안에 넣었을 때 부드러운 느낌과 매끈매끈한 목 넘김이 특색인 이나니와 우동은 요리업계에서 최고급 식품이라는 높은 평가를 받아왔으며, 당시 다이묘도 선물로 애용할 정도로 호평을 받았다. 일본에서 전통으로 이어져 내려오는 유명한 우동을 일본 3대 우동 혹은 일본 삼명우동이라 부르는데, 이나니와 우동은 양쪽 모두에 포함되어 일본을 대표하는 일품으로 여겨지고 있다.
[자세히보기]출처 : 稲庭うどん小川
Inaniwa Udon
With nearly 400 years of history, Inaniwa Udon is said to have been founded by Ichibei Sato, who lived in Akita’s Inaniwa district and made dried udon using flour from locally grown wheat. Inaniwa Udon has been praised for hundreds of years by Japanese gourmands for its smooth and silky texture. Inaniwa Udon was so highly regarded that it was regularly presented to “Daimyo,” Japanese lords, as a gift. Passed down by generations, Inaniwa Udon is considered one of ‘Three Great’ or ‘Three Famous’ udon recipes in Japan, sometimes being referred to a culinary masterpiece of Japan.
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