규나베
된장과 간장을 사용한 양념장으로 소고기를 조린 규나베는 요코하마시 발상의 전골 요리로 1859년 요코하마 개항에서 시작되었다. 그 당시 요코하마항 주변의 외국인 거류지에 사는 사람들이 먹고 있던 소고기 요리로 규나베는 스키야키와 비슷하지만 고기를 굽는 것이 아니라 처음부터 양념장으로 재료와 함께 끓여서 조리 돼 조린 야채와 고기를 날달걀에 찍어먹는다. 요코하마는 개항 당시부터 서양문화의 영향을 받았다. 그중에서도 익숙하지 않았던 소고기를 일본인 취향의 맛으로 만든것이 규나베의 인기가 많아졌고 그 덕분에 규나베는 많은 사람에 사랑을 받고 요코하마를 대표하는 명물요리로 정착되었다
[자세히보기]출처 : 카나가와 현
Gyu Nabe
Hailing from Yokohama, Gyunabe, is a nabe dish (a variety of Japanese hot pot dishes) that features beef stewed in a sauce made from miso and soy sauce and dates back to the opening of Yokohama Port in 1859. The meal is believed to have originated from beef dishes eaten by people living in foreign settlements around Yokohama Port at that time. Beef nabe is similar to sukiyaki, but instead of grilling the meat, it is simmered with the sauce, and later, the stewed vegetables and meat are dipped in raw egg.
[Learn more]Source : Kanagawa Prefectural Government