샤오롱바오
중화 요리의 일종으로, 육즙이 흥건한 만두소를 얇은 만두피로 감싸 쪄낸 만두이다. 만두 중에서 가장 피가 얇은 축에 속하는 만두로 얇은 피를 찢어지지 않게 만드는 것이 중요하기 때문에 중식 요리사가 만든다. 만두피를 불면 풍선껌처럼 부풀어 오를 정도로 탄력있게 만드는 것이 포인트. 상하이에서 시작된 음식으로 원조를 자청하는 집이 약 두세 곳 있으나 가장 유명한 소롱포집은 상해시내 올드타운의 난샹만터우(南翔饅頭, 남상만두)가 있다.
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XiaoLongBao
Xiaolongbao is a type of Chinese steamed bun (baozi) from the Jiangnan region, especially associated with Shanghai and Wuxi. It is traditionally prepared in Xiaolong, which is a kind of small bamboo steaming basket, which give them their name. Xiaolongbao is often referred to as a kind of "dumpling", but should not be confused with British or American-style dumplings, nor with Chinese jiaozi.
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