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푸아그라
푸아그라는 거위나 오리의 간을 재료로 만든 프랑스 요리를 말한다. 원래 프랑스어로 푸아그라란 "살찐 간"이라는 뜻을 가지고 있으며, 프랑스의 북동부에 위치한 알자스 지방이 푸아그라의 대표적인 산지로 유명하다. 오래전 알자스 지방으로 이주한 유대인이 거위와 오리를 키우다가 간을 가지고 자연스럽게 만든 요리에서 푸아그라가 비롯되었다. 푸아그라는 일반 음식에 비해 가격이 비싸기 때문에 주로 오르되브르(프랑스식 전채 요리)에 사용하거나 명절에 먹는다.
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Foie gras
Foie gras is considered a luxury food product made of the liver of a duck or goose that has been specially fattened. By French law, foie gras is defined as the liver of a duck or goose fattened by force-feeding corn with a feeding tube, a process also known as gavage. In Spain and other countries, it is occasionally produced using natural feeding. Ducks are force-fed twice a day for 12.5 days and geese three times a day for around 17 days.
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