HMAP World Story
꿀빵
통영항 근처 중앙시장에 가면 다양한 상호를 가진 통영 꿀빵 가게들이 줄지어 있다. 통영 꿀빵은 따뜻한 통영기후에도 상하지 않고 오래 먹을 수 있도록 고안한 음식으로, 주로 이곳 뱃사람들이 즐겼던 간식이다. 밀가루 반죽 속에 팥앙금을 가득 채우고 기름으로 튀긴 후 겉에 꿀을 묻힌 이 음식은 현재 통영의 대표 간식이다.
[자세히보기]출처 : 한국관광공사
Kkulbbang
Omisa Kkulbbang is a famous bakery in Tongyeong, the owner of which was a baker in a well-known bakery. The owner opened the restaurant without any name in the early 1960s after quitting at his previous bakery. He started making donuts and kkulbbang (bread filled with honey) using flour received from an open market in front of his home.
[Learn more]Source : KOREA TOURISM ORGANIZATION