발륵 에크멕
발르크 에크메크는 터키의 길거리 음식이다. 한국 등에서는 고등어 케밥으로도 알려져 있지만, 케밥의 일종은 아니다. 터키어 "발르크"는 생선을, "에크메크"는 "빵"을 뜻한다. 대서양고등어 등의 등푸른생선을 지지거나 튀긴 것을 양파, 양상추, 토마토, 피망 등의 채소와 함께 빵 사이에 끼워 먹는 음식이다. 레몬 즙을 뿌리고 매운 고추 소스를 곁들여 먹는 경우가 많다.
[Learn more]출처 : UNESCO
Balık ekmek
Balık ekmek (IPA: Ba'lɯk ek'mek) is a common street food item in Turkish cuisine. It is a sandwich of a filet of fried or grilled fish (typically mackerel, or other similar oily fish), served along with various vegetables, inside a bun of Turkish bread. It is typically served on the Eminönü square straight from the boat on which it is prepared.
[Learn more]Source : Wikipedia