안동소주
안동소주(경상북도 무형문화재 제12호 · 전통식품 명인 20호)는 알코올 도수가 45도 순곡 증류주로 신라시대에 그 기원을 두고 있다. 안동인이 1,200년간 즐겨오던 안동소주가 유명해지기 시작은 것은 1986년 아시안 게임과 1988년 올림픽으로 거슬러 올라간다. 아시안 게임과 올림픽을 전후하여 정부는 적극적으로 민속주 발굴에 힘썼다.
[자세히보기]출처 : 한국관광공사
Andong Soju
Andong Soju Museum was established in 1995 to promote and hand down the history and cultural characteristics of Andong Soju (Gyeongsangbuk-do Intangible Heritage No. 12). The museum mainly displays the origin of Andong soju, the production process, Korean folk alcoholic drinks, the lineage of alcohol, and bottles and cups throughout history.
[Learn more]Source : KOREA TOURISM ORGANIZATION