전주 비빔밥
임진왜란 당시 군관들에게 먹이기 위해 만들기 시작했다는 진주비빔밥, 선비들이 헛제사를 지낸 후 먹었다는 안동헛제사밥, 해조류를 넣어 비비는 통영해초밥과 멍게를 넣은 거제멍게비빔밥, 이북 지방에서 즐겼다는 해주교반까지, 비빔밥의 종류도 전국적으로 다양하다. 그중 전주비빔밥은 비빔밥 하면 가장 먼저 떠오르는 이름이다. 조선 왕조를 세운 전주 이씨의 본관이자 전라도의 산과 들, 바다로부터 식재료가 모이는 전주는 예부터 음식이 빼어났다.
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Jeonju Bibimbap
Jeonju Bibimbap, the most popular traditional Korean dish among foreigners, is the best traditional Korean dish in terms of its history, aesthetics, flavour, and nutrition. To make Jeonju Bibimbap, firstly, the rice is cooked with beef broth and bean sprout. Placed over the rice are each handful of fresh ingredients, including bean sprout, gingko nut, pine nut, chestnut, spinach, lettuce, bracken, mushroom, turnip, carrot, seaweed, beef, and others depending on the season.
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ⓕ Jeonju Bibimbap Festival / 전주 비빔밥 축제
전주 비빔밥 축제
조선 3대 음식 중 으뜸으로 손꼽히고 있으며 대한민국 대표음식으로 외국인들이 가장 선호하는 전주비빔밥은 한국음식 BEST 1이다. 전주의 10미중 하나인 콩나물로 지은 밥에 오색·오미의 30여가지의 은행, 잣, 밤, 호두 등과 계절마다 다른 신선한 야채를 넣어 만든 전주비빔밥은 탄수화물, 지방, 단백질, 비타민과 무기질을 골고루 섭취할 수 있는 영양식품이면서 건강식품으로 선조들의 지혜와 과학적 우주의 원리가 담겨있는 세계인이 선호하는 완전식품이다.
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Jeonju Bibimbap Festival
Bibimbap was one of the top three foods during the Joseon period and it is thought to be the most favorite Korean meal among foreigners. In particular, Jeonju Bibimbap is considered one of the best foods in Korea. It is a nutritious and healthy food comprised of rice with bean sprouts, one of 10 famous foods in Jeonju. Jeonju's bibimbap is decorated with five colors and witholds five tastes that come from 30 different ingredients including gingko, pine nut, chestnut, walnut and fresh seasonal vegetables.
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