고래고기
영양학적으로도 훌륭한 고래고기는 경상도 지역에서는 예로부터 아주 유명한 별미 중의 하나이다. 고래고기는 대부분은 살이 빨갛고 다소 특이한 냄새가 있다. 이 냄새는 혈액으로부터 유래하며 신선도가 떨어짐에 따라서 강해지며, 꼬리살은 지방이 많아, 고래고기 중에서 가장 맛이 있다고 한다. 꼬리날개는 꼬리살의 한 부분으로 자색이고 지방이 많은 것이 특징이다.
[자세히보기]출처 : 울산광역시청
Whale Meat
Each part of whale meat has different color and taste. As a high-protein food with no cholesterol, various whale meat dishes have been recently developed such as whale meat bibimbap and whale steaks that you can taste at an affordable price. If you are reluctant toward whale meat, try these new dishes first.
[Learn more]Source : Ulsan Metropolitan City