숯커피
커피 속의 숯이 있다면, 족자카르타의 특별한 커피인 조스 커피는 말그대로 당신의 커피에 뜨거운 숯 조각을 넣는 특별한 커피를 의미한다. 현지인들은 커피 이전에 이 숯 한조각이 큰 이점을 지니고 있다고 믿는다. 그것이 배탈을 치료하고, 커피 속 카페인을 줄여주며, 더 마시기 편하다고 말한다. 조스 커피의 최고 이점은 바로 족자카르타 길거리 음식점에서도 다양하고 쉽게 찾을 수 있다는 것이다. 분명하게도, 인도네시아의 이 특별한 커피는 꼭 도전해봐야할 최고의 커피이다.
[자세히보기]출처 : 인도네시아 관광청
Charcoal Coffee (Kopi Joss)
Coffee addicts are advised to sample a cup of Kopi Joss (charcoal coffee) when they’re in Yogyakarta. Its taste and unique preparation method will leave you coming back for more. A favourite even for international tourists, Kopi Joss is best enjoyed with Nasi Kucing (small portion of rice with side dishes), Gorengan (fritters), and a few sticks of satay.
[Learn more]Source : GOOD INDONESIAN FOOD