구득
구득은 족자카르타의 특별한 요리 중 하나이다. 구득은 어린 재크푸르트, 전통 약초, 알과 닭고기로 만든 요리이다. 소의 살은 부드러워질 때까지 요리하며 밥과 함께 있는 구득과 함께 먹는다. 족자카르타에 있는 대부분의 레스토랑은 구득을 판다. 구득의 달콤한 맛에 속지 말자. 한변, 자바음식에 들어가는 칠리 소스는 cabe rawit이란 인도네시아의 고추로 요리되어 아주 매울 수도 있다.
[자세히보기]출처 : 인도네시아 관광청
Gudeg
The main ingredient of Gudeg is young unripe jackfruit, known locally as gori. In the process, the shredded young jackfruits are boiled with palm sugar and coconut milk over low heat for several hours. It tastes best when cooked in an earthen pot over a wooden or charcoal fire. Garlic, shallot, candlenut, coriander seed, galangal, bay leaves, then teak leaves are added to the mix which gives the reddish brown color to the dish. Dominated by the sweet taste, Gudeg is, therefore, often described as the "young jack fruit sweet stew".
[Learn more]Source : Indonesia Tourism Office