부숑 리오네 (리옹 전통식당(음식))
소박한 정이 넘쳐나는 식당 ‘부숑 리오네’는 이곳 지방 음식을 만드는 식당에 부여되는 라벨의 이름이기도 하다. 이곳에선 크넬(프랑스식 완자), 타블리에 드 사퍼(소 위로 만든 요리), 리옹 샐러드, 세르벨 드 카뉘(치즈로 만든 요리)까지 다양한 특선 음식을 맛볼 수 있다. 부숑 리오네에 꼭 들리고 싶다면 사전에 테이블을 예약할 것을 추천한다.
[자세히보기]출처 : 프랑스 관광청
Bouchon Lyonnais (Lyon Bouchon)
A bouchon is a type of restaurant found in Lyon, France, that serves traditional Lyonnaise cuisine, such as sausages, "salade lyonnaise" duck pâté or roast pork. The speciality is "Quenelles de Brochet" with Nantua Sauce[3][circular reference]. Compared to other forms of French cooking such as nouvelle cuisine, the dishes are quite fatty and heavily oriented around meat. There are approximately twenty officially certified traditional bouchons, but a larger number of establishments describe themselves using the term.
[Learn more]Source : Wikipedia